# 11 Panda Bear – tomboy ( paw tracks )

Voor ons zelf ook een verrassing dat deze vierde Panda Bear cd zo hoog in onze jaarlijst is terechtgekomen. Een heerlijk ‘moderne’ vibrerende, pulserende, borrelende wall-of-sound met melodielijnen die je stiekem besluipen en dan over je heen kruipen. Het zoemt, het is gedrenkt in reverb en straalt op de een of andere manier een al zonneschijn, optimisme en vrolijkheid uit, maar met een mooie ondertoon van melancholie. Zo nu en dan moeten we zelfs een beetje denken aan Smile van The Beach Boys. Maar dan heel anders ☺. ‘Merges the pop high of Beach Boys with the woozy downer feel of the Velvet Underground’ vond Pitchfork.
In een 8.5 recensie had datzelfde Pitchfork het over een ‘mix of heavy reverb, sun-woozy synths, droning kraut-surf-ambient-pop songs, high childlike voice, and psychedelic-cum-nostalgic sleeve art.’ Plaat is gemixt door Sonic Boom (Spacemen 3,) die ook de laatste Wooden Shjips masterde bijvoorbeeld).

Beluister op Spotify

Advertenties
Explore posts in the same categories: Uncategorized

One Comment op “# 11 Panda Bear – tomboy ( paw tracks )”


  1. […] twee zwakkere broeders aan het begin van de plaat net ietsje minder dan zijn meesterwerk Tomboy, in 2011 op 11 op onze jaarlijst, maar de rest van de plaat zit op hetzelfde niveau. ‘Equal parts simple synth […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: