# 12 Georgiana Starlington – paper moon (HoZac Records)

georgEén van de meer onderschatte en over het hoofd geziene platen van 2013, al deed het ons goed deze plaat in één van de lijsten van Dj St Paul terug te zien. Alhoewel verschenen op het doorgaans meer punkrock gerichte HoZac label, is dit geheel andere koek. Een mooi melancholiek en dreigend twangfest door een stel dat ook in the K-Holes zit.  Referentiekaders: Nancy Sinatra & Lee Hazlewood, Roland S Howard & Lydia Lunch, Johnny Cash & June Carter. Qua thematiek grotendeels murderballad-achtige nummers met een dreigende ondertoon, niet in het minst door de gitaren die regelmatig doen denken aan Poison Ivy van the Cramps.
Na Gino and the Goons is dit de tweede plaat van onze lijst die niet op Spotify staat. Je kunt de hele plaat wel beluisteren op bandcamp.

Advertenties
Explore posts in the same categories: Uncategorized

2 reacties op “# 12 Georgiana Starlington – paper moon (HoZac Records)”

  1. paull Says:

    ’t Is een miniem detail, maar het was niet Nick Cave die duetten met Lydia Lunch zong maar BirthdayParty-kompaan Roland S Howard. Zoals ieder jaar ontdek ik trouwens veel te veel mooie muziek pas via jullie jaarlijst. het hele jaar beter opletten is dan ook mijn voornemen voor 2014.


  2. Goed voornemen, Paul! En je hebt gelijk natuurlijk. Nu alleen nog even kijken of ik er ‘Nick Cave & Kylie Minogue’ dan wel ‘Roland Howard & Lydia Lunch’ van ga maken… 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: